Як оперативно реагувати на «нештатні» ситуації? Про це говорили з колективом ТОВ «ООО Комплекселектромонтаж» під час технічної консультації

17 травня 2023

Організуючи та проводячи технічні консультації з аналізу матеріалів розслідування нещасного випадку на підприємстві, фахівці Південного міжрегіонального управління керуються вимогами Методичних рекомендацій щодо організації та проведення заходів з моделювання подій.

Названі Методичні рекомендації допомагають посадовим особам та керівникам підрозділів підприємств підвищувати оперативну готовність до реагування на нештатні ситуації та вдосконалювати механізми ефективного управління діями у надзвичайних ситуаціях.

Матеріали  розслідування нещасного випадку, який стався 13 вересня 2021 року з електромонтажниками  ТОВ «ООО Комплекселектромонтаж», нещодавно проаналізував з працівниками підприємства головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Держпраці Юрій Миронюк.

  Під час заходу особливу увагу приділили причинам нещасного випадку, справному станові устаткування, машин, механізмів, експлуатація яких призвела до травмування працівників, оцінили актуальність заходів, розроблених за результатами нещасного випадку.

  Додатково досвідчений фахівець ПМУ Держпраці провів з працівниками підприємства технічні консультації по темах безпеки:

– під час земляних робіт;

– під час робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В;

– на будівельних майданчиках;

– надання першої долікарської допомоги у разі нещасного випадку на виробництві.

   Керівник ТОВ «ООО Комплекселектромонтаж» доповів про виконання заходів, запропонованих комісією з розслідування нещасного випадку, задля недопущення аналогічних травм на підприємстві.

Керівництву порекомендовано вивісити в підрозділах підприємства пам’ятку про інцидент із зазначенням обставин і причин нещасного випадку.