На Миколаївщині поведено технічну консультацію з працівниками підприємства харчової промисловості

27 липня 2023

Безпечне виконання робіт при експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки — на цьому постійно наголошують представники Південного міжрегіонального управління Держпраці під час бесід з підприємцями регіону.


Лише точне дотримання вимог охорони праці та промислової безпеки, постійна профілактика виробничого травматизму веде до зменшення кількості нещасних випадків та аварій на виробництві.
Під час семінару та технічної консультації з працівниками підприємства харчової промисловості ПАТ «Лакталіс Миколаїв» представник Південного міжрегіонального управління Держпраці Юрій Лебедєв обговорили питання організації праці в умовах воєнного стану.
Підприємство займається переробкою молока, виробництвом та експортом молочної продукції на території регіону.


Під час заходу фахівець Держпраці зосередив увагу на загальних вимогах безпеки під час експлуатації технологічного обладнання, а саме:
– обладнання, апаратура, інвентар, молокопроводи після закінчення роботи повинні бути дезинфікованими;
– під час миття технологічного обладнання не дозволяється обливати водою електродвигуни та інші електротехнічні пристрої та прилади;
– без наявності води в сорочках ванн і баків для молока та молочних продуктів та під час заповнення ванн і баків менше, ніж на 50%, працювати не дозволяється.
– під час експлуатації пастеризаторів, пароварочних котлів і машин для миття слід контролювати тиск пари, систематично перевіряти запобіжні пристрої, дотримуватись обережності під час зливання гарячих продуктів;
– не дозволяється одягати на ходу привідні паси на шківи масловиготовлювачів, пастеризаторів, сепараторів, двигунів, контрприводів і трансмісій без використання механічних пасонадівачів або простих безпечних наводок.