На Миколаївщині проведено міжвідомчу нараду з питань незаконної міграції та протидії торгівлі людьми

06 травня 2024

Сьогодні у Миколаєві проведено міжвідомчу нараду, на якій обговорено спільні скоординовані заходи, дієві механізми та вирішення проблемних питань, які можуть виникнути в ході реалізації практичного етапу цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

За результатами аналізу попереднього року було визначено, що впровадження цільових заходів вимагає уважного планування та скоординованої діяльності різних відомств та організацій. У цьому році ми приділяємо особливу увагу оптимізації процесів, адаптуючи їх до актуальних потреб та викликів.

З метою належної організації запланованих заходів на території Миколаївської області, УДМС було розроблено План проведення цільових профілактичних заходів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під назвою «Мігрант» та визначено співробітників Управління та його територіальних підрозділів відповідальних за здійснення міжвідомчої взаємодії.

До заходу долучився начальник управління інспекційної діяльності у Миколаївській області Ігор Матвійчук, а також представники Національної поліції Україні, органи охорони Державного кордону Державної прикордонної служби України та регіональні органи Служби безпеки України.