На Миколаївщині проведено захід присвячений поверненню ветеранів на робоче місце

01 травня 2024

У стінах Миколаївського обласного центру зайнятості відбулось засідання круглого столу. Захід проведено під керівництвом заступника голови Миколаївської ОВА Юрія Гранатурова і регіональним координатором Всеукраїнської програми ментального здоров’я (позаштатний радник голови ОВА) Русланою Омелянчук, а також за участі фахівця Держпраці Наталі Некрасової, представників бізнесу та інших роботодавців міста, в рамках кампанії Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як» ініційованої Оленою Зеленською.

Головною темою круглого столу стало працевлаштування та адаптація ветеранів до мирного життя, що на сьогодні є пріоритетом соціальної політики області. Представники державних організацій наголосили на актуальності даної теми, адже успішне пристосування військових до цивільного життя та їх подальший добробут є завданням першочергово значення.

Під час відкритого діалогу представник Держпраці зазначила щодо важливості й користі психосоціальної підтримки на робочих місцях у воєнний і післявоєнний час, як для працівників, так і для бізнесу та звернута увагу роботодавців на переваги запровадження програм ментального здоров’я.

У ході зустрічі висвітленні питання комунікації з ветеранами та можливості подальшого працевлаштування для учасників бойових дій. Окремо обговорено аспекти щодо адаптації робочих місць для людей з інвалідністю. На заході представлено довідник «Люди з досвідом війни. Взаємодія», який є незамінним посібником для кожного роботодавця. Представники бізнесу поділились своїм баченням у вирішенні нагальних проблем та розповіли про уже реалізовані ініціативи на своїх підприємствах, установах і організаціях.