На Одещині говорили про уникнення випадків примусової праці

06 березня 2024

Головним державним інспектором Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Інною Долгою, проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу спільно з посадовими особами Старостинського округу та фахівцями Центру надання соціальних послуг Маяківської сільської ради для внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово мешкають на території Старостинського округу.


Під час заходу інспекторка праці акцентувала увагу присутніх на те, що використання незадекларованої праці справляє значний негативний вплив на економічний розвиток громади, фінансовий рівень забезпечення громадян, ставить працівників в умови, що мають безліч ризиків.


Присутнім роз’яснено, що офіційне працевлаштування – це можливість для працівника отримати економічні, соціальні та трудові гарантії, захист від свавілля недоброчесного роботодавця. Окремо детально обговорено останні зміни у трудовому законодавстві, зокрема стосовно особливостей оформлення трудових відносин в умовах воєнного стану, переведення працівників на іншу роботу, змін істотних умов праці, порядку надання відпусток, оплати праці.