На Одещині проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо трудових прав та соціальних гарантій жителів області

16 квітня 2024


Під час інформаційного відвідування ТОВ «Одеська паляниця» Фахівцями Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці обговорено питання трудових прав і соціальних гарантій працівників під час воєнного стану. Зокрема наголошено правових підставах для встановлення режиму неповного робочого часу та нарахування заробітної плати, проведення індексації заробітної плати працівників і надання відпусток без збереження заробітної плати.

Присутнім роз’яснено переваги офіційного працевлаштування та наголошено що трудовий договір діє як запобіжний механізм, його наявність стимулює до дотримання встановлених законодавством прав і гарантій.

Також під час зустрічі інспектори праці приділили особливу увагу необхідності психосоціальної підтримці працівників на робочому місці у воєнний час у звʼязку зі стресом, психологічними травмами й інші проблеми, з якими стикаються працівники та які не лише погіршують якість їхнього життя, але і знижують продуктивність праці, підвищують ризики нещасних випадків на роботі.

Одночасно фахівці поінформували, що у разі необхідності кожен роботодавець чи працівник може звернутись у зручний спосіб до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та отримати необхідну інформаційну підтримку у сфері організації трудових відносин.
Це може бути особисте звернення, у тому числі телефонним звʼязком, електронне звернення або заявка, залишена у спеціальній формі на інформаційному порталі http://pratsia.in.ua.