На Одещині проведено технічну консультацію щодо попередження випадків прихованого травматизму

21 березня 2024

Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Світлана Малярчук провела технічну консультацію в ТОВ «Берег Жилсервіс».


Під час заходу з керівником та співробітниками товариства розглянуті та обговорені питання:
– попередження випадків прихованого травматизму. Причини та обставини нещасних випадків. Заходи, спрямовані на запобігання виникнення нещасних випадків;
– обставини, за яких нещасний випадок визнається пов’язаним з виробництвом;
– контроль роботодавця за додержанням вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці та ін.


Також інспектор зазначила, що піклування про ментальне здоров’я має бути на часі для кожного українця. Далеко не кожен знає, як підтримати себе та близьких, коли тривожні думки перестають бути варіантом норми.


Що робити, коли почуття атрофуються, і настає повна апатія, і які вони – ознаки перетину емоційних «червоних ліній», коли слід вже негайно звертатися за порадою до спеціалістів? Часто навіть саме визнання власних психологічних проблем заперечується у свідомості через одну-єдину причину – банальне незнання, що з цими проблемами робити далі.


Представник Держпраці розповіла, що спілкування із співробітниками – важливо для виконання завдань та підтримки моралі. Знаходьте час для відпочинку та підтримки емоційного балансу, треба пам’ятати, що турбота про іншого — це турбота про себе.