Обізнаність молоді – ключ до успішного майбутнього!

08 травня 2024

Днями у Чорноморському ліцеї №2 Одеського району відбувся надзвичайно цікавий та пізнавальний семінар з такою важливою темою: “Задекларована праця: трудові права та соціальні гарантії”. Головний державний інспектор відділу з питань праці управління інспекційної діяльності в Одеській області, Людмила Славич, поділилася з учнями 11 класів важливими знаннями та порадами.

Під час заходу учасникам було роз’яснено переваги задекларованої праці та наголошено на умовах офіційного працевлаштування. Згідно з чинним законодавством, працівник вважається офіційно працевлаштованим лише за умови належного укладення трудового договору, повідомлення державної податкової служби про працевлаштування, виплати заробітної плати та сплати соціальних внесків.

Крім того, учасникам були надані важливі поради щодо запобігання торгівлі людьми та примусової праці, а також розпізнавання ознак небезпечних ситуацій та шляхів захисту.

Дякуємо всім учасникам за активну участь та зацікавленість у важливій темі! Нехай кожен з вас знатиме свої права та буде захищений в сфері праці!