Особливості організації трудових правовідносин в умовах воєнного стану: на Одещині проведено семінар

25 квітня 2024

Головним державним інспектором Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Ольгою Продановою проведено семінар з колективом комунального закладу «БОЛГРАДСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» з питань дотримання законодавства про працю під час дії воєнного стану.


Під час заходу обговорювались питання організації та оплати праці відповідно до спеціалізації комунального закладу, а також про зміні, які відбулися у трудовому законодавстві під час воєнного стану.


Інспектор поінформувала присутніх про права та обов’язки працівника і роботодавця, особливості укладення та припинення трудового договору, призупинення трудових відносин, організацію праці при дистанційної роботи, можливість ознайомлення працівників з документами засобами електронних комунікаційних мереж, порядок надання відпусток, пільги та гарантії осіб з інвалідністю, організацію праці неповнолітніх.


Також на заході говорили про існуючі пільги при працевлаштуванні та гарантії для мобілізованих працівників, недопущення усіх видів дискримінації та мобінгу у трудових колективах.


Одночасно фахівець поінформувала, що у разі необхідності кожен роботодавець чи працівник може звернутись у зручний спосіб до Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та отримати необхідну інформаційну підтримку у сфері організації трудових відносин.


Це може бути особисте звернення, в тому числі телефоном, електронне звернення або заявка, залишена у спеціальній формі на інформаційному порталі http://pratsia.in.ua.