Про функціонування системи управління охороною праці розповіли працівникам судноплавної компанії

10 квітня 2024

Головний державний інспектор Південного міжрегіонального управління Держпраці Олександр Надельниченко провів інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками ПрАТ “Українське Дунайське пароплавство”.

Фахівець відзначив особливу роль служби охорони праці під час контролю за дотриманням правил охорони та гігієни при виконані працівниками приватного акціонерного товариства своїх посадових обов’язків.
Інспектор роз’яснив Правила охорони праці для працівників виробництва, які встановлюють вимоги до безпечного виконання робіт у технологічних процесах виробництва .


Під час бесіди наголошено, що для зниження небезпек та ризиків негативного впливу небезпечних та шкідливих факторів на здоров’я та життя працівників на підприємстві роботодавець повинен:
– забезпечити функціонування системи управління охороною праці відповідно до статті 13 Закону України «Про охорону праці»;
– розробити та запровадити методику ідентифікації небезпек та оцінювання ризиків по всіх ланках виробничих процесів та робочих місць (крім того, визначити можливий негативний вплив небезпечних та шкідливих факторів на працівників, шляхи та методи, якими на підприємстві знижують ризики їх впливу на працівників до соціально обґрунтованого та економічно досяжного рівня:.


Посадовець підкреслив, що важливо обов’язково використовувати та забезпечувати працівників підприємства засобами індивідуального захисту, спецодягом та взуттям, засобами гігієни.
Акцентовано увагу на тому, що додержання працівниками вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці –основне завдання задля збереження життя, здоров’я і працездатності працівників у процесі трудової діяльності та попередження виробничого травматизму.