Ринковий нагляд: фахівцями Держпраці проведено інформаційно-консультаційна робота

13 лютого 2024


На минулому тижні відділом ринкового нагляду Південного міжрегіонального управління Держпраці продовжувались інформаційно-роз’яснювальні заходи направлені на підвищення рівня обізнаності громадськості, користувачів (споживачів), суб’єктів господарювання, що вводять в обіг та/або надають на ринку нехарчову продукцію, яка віднесена до сфери відповідальності Держпраці.
Зазначені заходи проведено у Миколаївській та Одеській областях та охоплено ринки Київський, Південний, Успіх, у місті Миколаїв – це ринок Будівельний, магазин AIR TOOLS, ПрАТ Лакталіс.

Під час безпосередніх відвідувань особлива увага приділялась безпечності нехарчової продукції, що відповідає Технічним регламентам безпеки машин та рухомого обладнання, що працює під тиском. В ході зустрічей було розповсюджено інформаційні матеріали у вигляді буклетів. За результатами інформаційних відвідувань посадовцями було складено відповідні чек-листи, в яких зібрана вся необхідна інформація про найменування рухомого обладнання або машини, його тип або модель, інформація про виробника. Також звертається увага на маркування виробів, наявність сертифікату відповідності/сертифікат про проведення переоцінки відповідності, декларація, інструкція або технічний файл (за наявності).

Також принагідно повідомляється, що органами ринкового нагляду надається безоплатна консультаційна підтримка суб’єктам господарювання з питань здійснення державного ринкового нагляду, відповідно до своєї компетенції надаються роз’яснення після отримання письмового чи електронного звернення від суб’єкта господарювання.