Відділом ринкового нагляду продовжується інформаційно-консультаційна кампанія з приводу безпечності продукції

17 липня 2023

 

В рамках кампанії здійснюється нагляд за продукцією, що підпадає під дію Технічного регламенту засобів індивідуального захисту та Технічного регламенту ліфтів і компонентів для їх безпеки.

Південним міжрегіональним управліням Державної служби з питань праці організовано зустріч та проведено заходи безпосередньо на таких ринках: «Новий ринок», «Ринок Селянка» та «Радіоринок», ринок «Перемога». На Миколаївщині відвідано ринок «Центральний» та ринок «Колос», ТОВ «Південна ліфтова компанія».

Під час консультувань основну увагу звернено на безпечність продукції, що відповідає Технічному регламенту засобів індивідуального захисту. Серед найпоширеніших порушень були виявлені наступні:
1) відсутність знака відповідності;
2) інструкція або відсутня або складена не українською мовою;
3) недотримання вимог щодо декларації про відповідність;
4) порушені обов’язки суб’єктів господарювання відповідно до їх відповідальності.

Суб’єктам господарювання та розповсюджувачам нехарчової продукції роздані відповідні буклети, які містять усю необхідну інформацію щодо зазначеної регламентами вимоги продукції. Наголошено на основних недотриманнях Технічним регламентам.

Безпосередьно під час самого консультування головними державними інспекторами заповнили чек-лісти, де зосереджена уся необхідна інформація яка стосується відповідності або невідповідності продукції встановленим вимогам.

Під час заходів, особливу увагу звернено на тому, що органами ринкового нагляду надається безоплатна консультаційна підтримка суб’єктам господарювання з питань ринкового нагляду у вигляді письмового чи електронного звернення від суб’єкта господарювання.