У Миколаївській ОДА відбулось перше засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

25 січня 2019

Затвердження заходів з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в Миколаївській області на 2019 та взаємодія між органами виконавчої влади  стали головними темами обговорення засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, утвореної при Миколаївській ОДА.

Участь у засіданні взяли представники територіальних органів Держпраці, Пенсійного фонду, Укртрансбезпеки, Державної фіскальної служби, Державної виконавчої служби Миколаївської області, а також департаменту соціального захисту населення, департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївського обласного центру зайнятості, Миколаївської обласної ради профспілок  та інші.

Під час заходу було розглянуто результати роботи 2018 року щодо протидії використання праці неоформлених працівників на Миколаївщині, зосереджено увагу на  методи роботи, застосування яких надало найбільш позитивні результати.

Ґрунтуючись на досвіді попереднього року, учасники засідання відзначали, що  високий рівень результативності у боротьбі з нелегальною зайнятістю дає злагоджена, скоординована робота між різними службами, зокрема в обміні інформацією, проведенні спільних заходів контролю. У зв’язку з тим, що наразі мораторій на проведення перевірок суб’єктів господарювання не діє, координація роботи у зазначеному напрямку вимагає узгодження у першу чергу.

Також, на  засіданні наголошувалося про необхідність привернення уваги широких верст населення до проблеми, що болить вже не один рік. Юрій Козловський, начальник управління Держпраці у Миколаївській області, розв’язуючи питання у напрямку  налагодження комунікації з громадянами, заручився підтримкою начальника Миколаївського обласного центру зайнятості стосовно виготовлення та розміщення цільової соціальної реклами направленої на належне оформлення трудових відносин.

За результатами заходу можна відзначити, що перше (організаційне) засідання робочої групи надало старт проведення «широкомасштабних» заходів у протидії незадекларованій праці та зайнятості на Миколаївщині.