Студентів Миколаївського національного аграрного університету запрошено до дотримання трудових прав кожного громадянина та поваги до закону

31 січня 2019

Переваги офіційного працевлаштування – що потрібно знати кожному. Саме на зазначену  тему для студентів ІІІ курсу факультету Менеджменту Миколаївського національного аграрного університету провела лекцію заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно правових актів управління Держпраці у Миколаївській області.

Продовж лекційної години майбутнім керівникам, працівникам, власникам власної справи було роз’яснено про вимоги чинного законодавства про працю щодо порядку допуску працівника до роботи,  окреслено коло документів, які має надавати працівник під час працевлаштування та які повинен оформляти суб’єкт господарювання щодо найманого працівника, зосереджено увагу на укладенні працівниками трудових та цивільно-правових договорів, визначено переваги трудових правовідносин з роботодавцем та відмінності між трудовим та цивільно-правовим договорами.

Окремо  присутнім було зауважено на преваги офіційного оформлення для працівника. Мова йшла про гарантії працівника при укладанні трудового договору, зокрема про права на отримання заробітної плати не менше її мінімального розміру, щорічної відпустки із збереженням на цей період місця роботи та заробітної плати, оплати за період тимчасової непрацездатності та виплат по вагітності та пологам тощо.

Наприкінці заходу молодь мала змогу особисто поспілкуватись з представником  управління Держпраці у Миколаївській області, що здійснює контроль за додержанням законодавства про працю, і отримати вичерпні відповіді на свої запитання.