Превентивна діяльність: складові забезпечення безпечного виконання робіт працівниками одного з об’єднань співвласників багатоквартирного будинку м.Первомайська

04 лютого 2019

Забезпечення порядку та належного утримання, експлуатації та ремонту багатоквартирних будинків, їх прибудинкових територій саме такий предмет діяльності має ОСББ «Гармонія». Під час реалізації завдань, які стоять перед  об’єднанням, роботодавець має призначати відповідальних осіб, забезпечувати їхпідготовку і спорядження відповідно до специфіки виконання робіт. Тобто організовувати діяльність так, щоб система управління охороною праці була тісно переплетена з системою менеджменту  об’єднання.

Обговорюючи питання організації безпечного виконання робіт з керівником ОСББ «Гармонія», Сергій Чорний, головний державний інспектор управління Держпраці у Миколаївській області, зосередив увагу на важливості обізнаності працівників щодо дій, необхідних у разі виникнення аварійних ситуацій, пов’язаних з безпосередньою загрозою для їх життя та здоров’я, та про вжиті або такі, що мають бути вжитими, запобіжні та захисні заходи. Також, у розмові розглядався порядок дій працівників у разі ураження електрострумом, падіння з висоти.

Керівнику об’єднання було зауважено на періодичність проведення інструктажів з питань охорони праці. Під час проведення  яких рекомендовано акцентувати увагу на вимоги безпеки під час виконання робіт з використанням  драбин. Бо саме застосування драбин є загальною практикою при проведенні поточних ремонтів, які виконують працівники об’єднання.