Кроки на зустріч: семінар для роботодавців м.Южноукраїнська

01 березня 2019

Інформаційно–роз’яснювальна робота – це «ключ» до нової інформації, порозуміння, встановлення діалогу. Саме з зазначеної мети відбувся семінар для роботодавців м.Южноукраїнськ.

З доповідями до учасників заходу звернулись представники управління Держпраці у Миколаївській області, департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради,  Южноукраїнського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області, Южноукраїнського міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області,  Южноукраїнської міської філії Миколаївського обласного центру зайнятості, управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради.

Взявши слово, Валентина Драчук, інспектор праці Управління, повідомила  про широкомасштабну стратегію Уряду у напрямку протидії незадекларованій праці та визначену роль Держпраці в зазначеному напрямку.  Присутні дізналися про заходи, які здійснюють на території Миколаївщини, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості та доходів населення.

Учасникам семінару було  повідомлено про активну інформаційну роботу, яка здійснюється в області у напрямку  протидії незадекларованій праці. Зокрема, роботодавцям роз’яснюються ефективні способи додержання законодавства про працю  та  населенню – переваги належного оформлення трудових відносин.

Окремо присутнім була надана інформація про розміри штрафних санкцій, які застосовуються з початку поточного року до порушників законодавства про працю.