На дільниці МПП «Парк» міста Первомайська визначено заходи, направлені на недопущення виробничого травматизму

04 березня 2019

Заходи, що стоять на заваді нещасним випадкам на виробництві стали темою обговорення між головним державним інспектором управління Держпраці у Миколаївській області та співробітниками дільниці МПП «Парк» міста Первомайська.

Під час спілкування учасники зустрічі визначили виробничі чинники, які діють на працівників на будівельному майданчику, окреслили заходи запроваджені у напрямку недопущення нещасних випадків. В процесі спілкування мова йшла про  розробку    інструкцій, приписів, правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням,  правил поведінки на території підприємства та на робочих місцях, а також правил безпечного виконання робіт.

Сергій Чорний, головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку управління Держпраці у Миколаївській області, зауважив присутнім на  обов’язковості систематичного проведення інструктажів працівників з питань охорони праці відповідно до специфіки того чи іншого робочого процесу та здійсненні відповідного контролю.

Присутні визначили значення  начальника підрозділу, майстра, бригадира підприємства в питаннях охорони праці.

Серед іншого, учасники зустрічі зосередили увагу на причинах виробничого травматизму, пов’язаних з діями самих працівників – так званим “людським фактором”. Головний державний інспектор Управління відмітив, що наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня увага працівника знижується. Саме зазначений період має високий рівень ризику щодо виникнення нещасних випадків.