Суд відмовив ТОВ «…» у задоволенні позову щодо скасування постанов про накладання штрафу, винесених уповноваженими посадовими особами управління Держпраці у Миколаївській області

05 березня 2019

Неналежним чином оформлені трудові відносини з працівниками виявили інспектори праці управління Держпраці у Миколаївській області під час інспекційного відвідування ТОВ «…». Товариство здійснює  діяльність з торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, що передбачає експлуатацією об’єктів підвищеної небезпеки.

Доводи керівництва Товариства стосовно того, що охоронця у останній день інспекційного відвідування прийнято на роботу (до цього особа працювала на підставі цивільно-правового  договору), інші особи перебували на підприємстві з метою майбутнього працевлаштування чи щойно  приступили до виконання трудових обов’язків, суд критично оцінив та не взяв до уваги.

За результатами розгляду справи Миколаївський окружний адміністративний суд відмов у задоволені адміністративного позову позивача до управління Держпраці у Миколаївській області.

Товариству-порушнику доведеться сплати штраф за порушення законодавства про працю у розмірі  близько  450 тисяч гривень.