Українське радіо: особливості праці жінок

07 березня 2019

Напередодні Всесвітнього дня жінок – 8 Березня, 07 березня 2019 року, слухачі, радіоприймачі яких налаштовані на хвилю  Українського радіо:Миколаїв (92FM), дізнались про особливості застосування праці жінок.

Гостем ведучих ранкового ефіру передачі «На всі 100» Світлани Вовк та Дениса Бобкова стала Леся Бугас, головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці управління Держпраці у Миколаївської області.

Під час прямого ефіру інспектор праці Управління  розповіла про зв’язок  фізіологічних особливостей організму жінки та граничнодопустимої маси вантажу, яку вона підіймає та переміщує під час виконання своїх трудових обов’язків. Радіослухачам розповіли про заборону залучення вагітних жінок і жінок, що мають дітей віком до трьох років, до нічних, надурочних робіт, робіт у вихідні дні та направлення їх у відрядження, а також обмеження залучення жінок, що мають дітей віком від трьох до чотирнадцяти років або дітей з інвалідністю, до надурочних робіт і направлення їх у відрядження.

Окремо Леся Бугас роз’яснила права жінки на оплачувану  відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, на  додаткові перерви для годування дитини, у разі виявлення бажання матері працювати до моменту досягнення дитиною віку півтора року.

 У радіостудії не один раз наголошувалося, що жінки мають знати свої права та впевнено відстоювати їх перед роботодавцем.