Досягнення належного оформлення трудових відносин на Миколаївщині

22 березня 2019

21 березня 2019 у Вітовській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості відбувся семінар для роботодавців.

Серед доповідачів з промовою до присутніх виступила Ганна Марченко, заступник начальника відділу додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці у Миколаївській області. У своєму виступі посадовець акцентувала увагу на вимогах законодавства щодо належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Представники суб’єктів господарювання отримали інформацію про кроки Уряду, направлені на формування чесної конкуренції на ринку товарів та послуг та які, одночасно, забезпечують формування «цивілізованих» відносин між працівником та роботодавцем.

Присутнім повідомили, що заходи у напрямку детінізації відносин у зайнятості населення мають комплексний характер. До зазначеної роботи на Миколаївщині  долучені територіальні органи  Державної служби України з питань праці, Державної фіскальної служби України, Пенсійного фонду України, Національної поліції України, Державної міграційної служби України, Міністерства юстиції України.

Також, учасників семінару  проінформували  про порядок прийому працівників на роботу,  перелік документів, які має право запросити  роботодавець та які йому заборонено вимагати  від громадянина, під час працевлаштування.

Наприкінці доповіді Ганна Марченко акцентувала увагу на розмірах штрафних санкцій, які застосовуються до порушників законодавства про працю. Водночас, посадовець зауважила, що належне оформлення трудових відносин з працівниками сприяє створенню  позитивного іміджу для підприємства та уникненню зайвих витрат.

Суб’єктів господарювання  закликали до здійснення господарської діяльності в межах чинного законодавства.