У Харкові відбувся 3-денний семінар на тему «Організація та проведення технічного розслідування обставин та причин виникнення аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті в умовах сучасного законодавства та особливості ідентифікації та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки нафтогазового комплексу і хімічної промисловості».

25 березня 2019

Напрями та методи  роботи щодо забезпечення безпечного газопостачання житлових будинків, споживання природного газу споживачами та профілактики нещасних випадків при використанні газу в побуті визначили у Харкові  учасники семінару, організованого Державною службою України з питань праці.

Участь у заході взяли керівники та начальники структурних підрозділів  Держпраці, територіальних органів Держпраці,  газорозподільних підприємств України. Серед учасників був і Сергій Джігімон, начальник відділу нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час заходу розглядалися питання щодо удосконалення процедури проведення технічного розслідування аварій (нещасних випадків), пов’язаних з використання газу в побуті. Присутні обговорили дані аналізу причин та обставин, що провокували отруєння чадним газом людей,  аварій  газорозподільчої системи.  За результатами обговорення було прийнято рішення щодо забезпечення проведення постійної спільної роботи з органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, власниками житлового фонду, газорозподільними підприємствами по забезпеченню безпечного газопостачання житлових будинків і профілактики нещасних випадків при використанні газу в побуті.

Не залишились без уваги посадових осіб Держпраці й питання, пов’язані з    проведенням ідентифікації та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки нафтогазового комплексу і хімічної промисловості. Учасники розглянули заходи направлені на упередження дії факторів ризику, притаманних при транспортуванні та обслуговуванні газових мереж, споживанні природного газу населенням.