На Миколаївщині визначено заходи до відзначання у 2019 році Дня охорони праці

04 квітня 2019

Днями в управління Держпраці у Миколаївській області відбулось засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення Дня охорони праці у Миколаївській області.

Участь у заході взяли  посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області, Департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації, представники відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області, Миколаївської обласної ради профспілок.

Учасники висловили думки стосовно привернення уваги громадськості до актуальних питань у сфері охорони праці, визначили спільні заходи та взаємодію щодо розвитку культури профілактики у сфері охорони праці, яка передбачає інформування, консультації та практичну підготовку.

За результатами обговорення визначено ряд заходів із відзначання Дня охорони праці у 2019 році у Миколаївській області. Ініціативи організаційного комітету реалізовуватимуться  під девізом  – «Безпечне та здорове майбутнє праці». Зазначений девіз встановлено в Україні згідно з рекомендаціями Міжнародної організації праці у 2019 році.

Додатково: у 2006 році Указом Президента України № 685/2006 встановлено в Україні  День  охорони  праці,  який  відзначати щорічно 28 квітня – у Всесвітній день охорони  праці.