Підтримка підприємців: фахові консультації з питань організації медичних оглядів

16 травня 2019

Несподівано та приємно. Саме такі слова висловив  начальник відділу промилової та техногенної безпеки ТОВ «ГРІН-ТУР»,  побачивши посадову особу управління Держпраці у Миколаївській області одягнуту у вишиванку.

Представник ТОВ «ГРІН-ТУР» завітав до управління Держпраці у Миколаївській області з метою отримання допомоги з питань організації періодичних медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах з шкідливими умовами праці.

 Під час розмови Леся Бугас,  головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці управління Держпраці у Миколаївській області, визначила нормативно-правові акти, якими необхідно керуватися у роботі під час організації щорічних медичних оглядів працівників. Посадовець разом з представником суб’єкта господарювання провели аналіз наданих документів Товариства щодо визначення категорій працівників, які підлягають періодичному медичному огляду.

У розмові було зауважено на необхідності складання поіменних списків працівників щодо проходження медоглядів та лише після їх затвердження в управлінні Держпраці у Миколаївській області передавати до лікувального закладу.  Також, зазначалося на обов’язковій фіксації у заключних актах Товариства інформації про оздоровчі заходи, проведені у попередньому році. Зазначені дані  дають можливість оцінити фактичну роботу з покрашення стану здоров’я працюючих.

Наприкінці зустрічі фахівець управління зазначила, що в ході в організації та проведення медичних оглядів виникають різні проблемні питання, між тим вони повинні вирішуватися відповідно до вимог чинного законодавства та в інтересах людини, збереження її здоров’я та працездатності.