Судова практика: заходи реагування управління Держпраці у Миколаївській області у сфері державного нагляду

04 червня 2019

Миколаївський окружний адміністративний суд своїм рішенням заборонив виконання робіт та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки ТОВ «Управління виробничо-технологічної  комплектації – Первомайськ».

За результатами проведення перевірки управлінням Держпраці у Миколаївській області в грудні  2018 року на ТОВ «Управління виробничо-технологічної  комплектації – Первомайськ» зафіксовано порушення вимог законодавства у сфері охорони праці, серед яких є особливо небезпечні.

Зокрема, на підприємстві відсутні дозвільні документи на:

  • технічне обслуговування посудин, що працюють під тиском понад 0,05 МПа, зокрема  2 видів ресиверів  у кількості 5 одиниць;
  • технічне обслуговування водогрійного котла теплопродуктивністю понад 0,1 МВт – 1 одиниця;
  • експлуатацію посудин, що працюють під тиском понад 0,05 МПа – ресивери у кількості 2 одиниць.

Варто зазначити, що наведені порушення  – це відсутність  проведених експертиз та обстежень або інших наукових і технічних оцінок, необхідних для встановлення безпечності об’єкті підвищеної небезпеки, а також інформації про  наявність  знань працівників про безпечні методи експлуатації устаткування.

Можна сказати, заходи реагування посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області у сфері державного нагляду сприяють збереженню життя та здоров’я працівників підприємств.