Груповий нещасний випадок, що стався з 5 працівниками на території ТОВ «Пріста Рісайклінг-Миколаїв», пов’язано з виробництвом

04 червня 2019

Комісія, утворена наказом управління Держпраці у Миколаївській області, завершила спеціальне розслідування групового  нещасного випадку, який стався з  4 працівниками  ТОВ «Пріста Рісайклінг-Миколаїв» та громадянином, який був залучений до виконання робіт на підставі укладеного цивільно-правового договору.

Під час розслідування спеціальною комісією встановлено, що груповий нещасний випадок стався у зв’язку з недосконалістю технологічного процесу проведення робіт по випробуванню обладнання блоку підготовки сировини. В результаті порушення технологічних регламентів проведення робіт стався викид полум’я з залишками гарячої рідини, який спричинив опік незахищених ділянок тіла працівників, які знаходилися на відстані до 2 метрів від виробничого об’єкта. Люди отримали опіки І-ІІ ступеня.

За результатами зазначеного розслідування директора, начальника виробництва та головного інженера  підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності. З метою недопущення нещасних випадків у майбутньому, головного інженера підприємства зобов’язано довести до відома працівників обставини та причини нещасного випадку, провести позапланові інструктажі з питань охорони праці з працівниками, посилити контроль за додержанням вимог пожежної безпеки працівниками, а також до початку введення в експлуатацію обладнання отримати дозвіл на роботи та обладнання з підвищеною небезпекою.