Результати спеціального розслідування: нещасний випадок, що стався з працівником ТОВ «Прометей Рад», пов’язано з виробництвом

20 червня 2019

Комісія, утворена наказом управління Держпраці у Миколаївській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку, який стався з  апаратником оброблення зерна ТОВ «Прометей Рад» (Казанківський елеватор).

Під час спеціального розслідування комісією встановлено, що нещасний випадок стався в результаті дії рухомих і таких, що обертаються, деталей  гвинтового  конвеєра.  Працівник порушив вимоги інструкції з охорони праці під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт, якими передбачено, що всі роботи з огляду, ремонту та очищенню обладнання виконувати тільки при повній його зупинці. Порушення вимог  інструкції з охорони праці призвело до  тяжких травм працівника.

За результатами спеціального розслідування, з метою недопущення нещасних випадків у майбутньому, відповідальних осіб, за стан охорони праці підприємства зобов’язано провести позаплановий  інструктаж з питань охорони праці з працівниками, довести до відома працівників обставини та причини нещасного випадку, не допускати  до виконання робіт апаратників оброблення зерна без проведення спеціального навчання.

За порушення вимог ст.17 Закону України «Про охорону праці», зокрема допуск до роботи працівника, який не пройшов спеціальне навчання за професією,   керівника зерноскладу  притягнуто до адміністративної відповідальності.

Члени комісії роз’яснили постраждалому його права щодо отримання соціальних виплат від Фонду соціального страхування України.