Роботодавців Очаківського району закликали працювати в межах чинного законодавства

20 червня 2019

На базі Очаківської міськрайонної філії Миколаївського обласного центру зайнятості відбулась зустріч посадових осіб управління Держпраці у Миколаївській області та роботодавців Очаківського району, які здійснюють діяльність у сільському господарстві, у галузі обслуговування, у зоні відпочинку тощо.

Під час зустрічі з роботодавцями району головний державний інспектор управління Держпраці у Миколаївській області Олександр Передрій акцентував увагу присутніх на важливості задоволення потреб підприємців у найманій праці відповідно до вимог чинного законодавства.

«Підприємці знають на власному досвіді як втілювати  мрію у життя.  Якщо ми бажаємо жити у сучасній правовій державі, то маємо самі її розбудовувати,  зокрема дотримуючись вимог закону», – зазначив посадовець.

Присутнім розповіли про те, що інформаційний простір 21 сторіччя дозволяє  отримати знання з різних сфер діяльності. Знання з трудового законодавства, окрім зазначеного, можна отримати під час семінарів, лекцій, інших заходів за участю посадових осіб Управління.

Аграрний сектор економіки та напрямок оздоровлення, тимчасового розміщення гостей курортної зони здебільше має попит на працю  на умовах строкового виконання робіт. Саме тому увага учасників заходу була прикута до різниці між укладанням строкового трудового  та цивільно-правового договорів, забороні встановлення випробувального терміну для сезонних працівників, прав працівників на щорічну відпустку  та отримання компенсацій за її невикористані дні, особливостям залучення до роботи працівників (студентів) молодше 18 років.

Серед іншого мова йшла про підстави розірвання трудового договору з працівником  та занесення даних про роботу до трудової книжки.

Захід пройшов дуже активно, оскільки у роботодавців накопилось багато питань, на які вони бажали отримати відповіді. Інспектор праці вжив всіх заходів, щоб жодне питання не залишилось поза увагою і всі бажаючі отримали максимум корисної інформації для будування правовідносин з працівниками з дотриманням вимог чинного законодавства.