Посадові особи Держпраці опановують знання нового порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві

19 червня 2019

Постановою Кабінету Міністрів Україні від 17.04.2019 № 337 затверджено новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, який вступає в дію з 01 липня 2019 року. Виконуючи вимоги Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого  наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 № 15 зі змінами, щодо проводження позачергового навчання і перевірки знань з охорони праці Держпраці організувало семінар-навчання для головних державних інспекторів.

Так, сьогодні, 19 червня 2019 року Леся Бугас та Геннадій Суліма, головні державі інспектори управління Держпраці у Миколаївській області, разом з колегами з інших областей країни опановують вимоги нового нормативно-правового акту.

Під час заходу відбудеться презентація нового Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, розгляд особливостей організації проведення розслідувань, а також ведення обліку та формування звітності нещасних випадків.

Учасники приділять чимало часу  розгляду питань щодо розслідування обставин і причин виникнення виробничих професійних захворювань, складання санітарно-гігієнічних характеристик умов праці та вимог до них.

Не секрет, що якісний аналіз виробничого травматизму та його причин – запорука ефективної профілактики нещасних випадків. Тож, без уваги посадовців не залишаться  заходи, направленні на запобігання нещасним випадкам та хронічним професійним захворюванням.