Арбузинський район: робота з населенням щодо належного оформлення трудових відносин

10 липня 2019

Про широкі можливості реалізації трудового потенціалу та особливості оформлення трудових відносин з роботодавцем говорили під час зустрічі головний державний інспектор управління Держпраці у Миколаївській області Валентина Драчук з особами зареєстрованими в Арбузинській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості як безробітні.

Під час заходу присутні розглянули вакансії, запити щодо заповнення яких надали територіальні роботодавці. Валентина Драчук проаналізувала вимоги визначені у вакансіях для найманих осіб та висловила припущення щодо умов майбутнього трудового договору. Присутнім пояснили, що  кожна умова трудового договору в подальшому повинна бути додержана, саме тому необхідно уважно розглянути встановлені роботодавцем критерії щодо умов праці, режиму праці та відпочинку, порядку оплати праці.

Надав  перелік  прав, яких набувають наймані особи після підписання трудового договору, посадовець запросила присутніх оцінити переваги офіційного працевлаштування та ризики роботи за усною домовленістю. Присутнім пояснили, що роботодавець, який порушує законодавство про працю,   доволі уразливий. Відповідно до вимог чинного законодавства у разі підтвердження інформації щодо порушення прав працівників до суб’єкта господарювання  застосовуються високі  штрафні санкції.

Наприкінці заходу учасники отримали буклети управління Держпраці у Миколаївській області з  інформацією про порядок працевлаштування та перелік документів необхідний роботодавцю для оформлення працівника на роботу.