Фахівці Держпраці представили рекомендації щодо запобігання виникнення нещасних випадків на КП «Вода-АР»

01 серпня 2019

На Комунальному підприємстві «Вода-Ар», яке здійснює діяльність зі забору, очищення та постачання води  населенню смт Арбузинка, відбулась нарада щодо обговорення питань, пов’язаних з дотриманням вимог у сфері охорони праці.

Ініціатор заходу: управління Держпраці у Миколаївській області.

Мета: забезпечити розгляд і схвалення управлінських рішень з огляду на позицію   забезпечення безпеки працівників, запобігання   нещасним випадкам на підприємстві.

У промовах до працівників підприємства посадові особи управління Держпраці у Миколаївській області Віталій Милько, Юрій Карасьов сконцентрували увагу на основних причинах, які приводять до нещасних випадків. Серед них незадовільна організація робіт підвищеної небезпеки, ігнорування приладової перевірки повітряного середовища перед виконанням  газонебезпечних робіт у замкненому просторі, допуск до виконання робіт підвищеної небезпеки осіб, які не мають відповідної кваліфікації, порушення працівниками вимог інструкцій з охорони праці.

Присутнім навели дані рівня травматизму серед працівників водопровідно-каналізаційного господарства за 2018 рік та  наголосили, що всі трагедії пов`язують однакові причини – порушення вимог охорони праці, у тому числі не використання або порушення  вимог щодо застосування засобів індивідуального захисту.

У метою запобігання виникнення нещасним випадкам на підприємстві посадові особи Управління рекомендували посилити контроль за додержанням вимог охорони праці працівниками,  залученими до виконання робіт у замкненому просторі, провести цільові інструктажі щодо безпечних методів виконання робіт, максимально обмежити проведення газонебезпечних робіт при високих температурах повітря.