Аграріїв Арбузинського району мотивували дотримуватися вимог законодавства про працю

14 серпня 2019

Без найманої праці здійснити посадку, збір врожаю, а також його реалізацію не можливо. Як відомо будь-яка діяльність має бути економічно вигідною та стабільною. Що ж є запорукою досягнення такого ведення господарської діяльності? Саме розв’язанню зазначеного питання присвятили зустріч  фахівець  управління Держпраці у Миколаївській області Валентина Драчук та працівники ТОВ “Інтекс- Агро”.

Учасники зустрічі обговорили важливість мінімізації ризиків, у тому числі пов’язаної з кардовим складом працівників. Присутні відзначали, що злагоджений колектив із постійних, надійних особистостей, в якому всі працівники спрямовують свої зусилля на досягнення та покращення кінцевого результату роботи, є найголовнішою складовою  успіху будь-якої  діяльності.

Взявши слово, Валентина Драчук визначила переваги укладання трудових договорів. Вона зазначила, що за таких умов  роботодавець отримує  гарантії щодо дотримання трудової дисципліни, матеріальної відповідальності працівника, праця якого передбачає обслуговування товарно-матеріальних цінностей,  якісного виконання поставлених завдань, а працівник –  соціальний захист, що включає право на оплачувану щорічну відпустку, забезпечення у разі втрати працездатності, безробіття  та досягнення похилого віку.

Крім того, у розмові посадовець зупиняла увагу присутніх на питаннях стосовно  різниці умов виконання робіт за трудовим та цивільно-правовим договорами, обов’язковості внесення записів до трудових книжок про важкі та шкідливі умови праці, відповідальності роботодавця за порушення вимог трудового законодавства.

За результатами заходу очікується виконання на ТОВ “Інтекс-Агро”  чіткої послідовності допуску працівника до виконання роботи та дотримання  сторонами трудових відносин своїх прав та обов’язків.

Працівників також цікавили питання належної та своєчасної оплати праці. На що вони отримали вичерпну інформацію про умови оплати праці, індексацію доходів громадян, порядок розрахунок зі звільненими працівниками.