Нещасний випадок зі смертельним наслідком, що стався з фізичною особою під час виконання робіт за договором цивільно-правового характеру, пов’язано з виробництвом

10 вересня 2019

Комісія, утворена наказом управління Держпраці у Миколаївській області, завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався з фізичною особою стався під час виконання робіт за договором цивільно-правового характеру на ТОВ «Юпітер 77».

Під час розслідування з’ясовані наступні обставини.

Проводячи підготовчі роботи щодо поточного ремонту конвеєра дробарки на території ТОВ «Юпітер 77», на чоловіка, 1969 р.н., відбувся наїзд одноковшового навантажувача. За інформацією   Вознесенського міжрайонного відділення судово-медичної експертизи  смерть настала від механічної асфіксії.

Основною причиною настання нещасного випадку визнано порушення водієм навантажувача інструкції з охорони праці. Так, відповідно до зазначеної інструкції  при пересуванні навантажувача по території підприємства та за її межами перед початком руху водій повинен впевнитися у відсутності людей на шляху руху, а також машин і механізмів, та подати попереджувальний сигнал.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Члени комісії зі спеціального розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком провели зустріч з сім’єю потерпілого, в процесі якої роз’яснили права на отримання соціальних виплат у зв’язку з настанням нещасного випадку.

Керівника підприємства притягнено до адміністративної відповідальності та   зобов’язано здійснити заходи щодо запобігання нещасним випадкам у подальшій діяльності.

Розслідування проведено відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337.