На ДП «Маліцький агро» відбулась дискусія щодо умов встановлення доброчесних відносин між працівником та роботодавцем

30 вересня 2019

Своєчасно взяті консультації щодо ефективних способів додержання законодавства про працю є ключем для формування чесних двосторонніх відносин між працівником та роботодавцем. Таку думку висловив Дмитро Куруч під час зустрічі з керівництвом та трудовим колективом ДП «Маліцький агро».

Під час заходу учасники визначили свої позиції щодо вимог визначених у чинному законодавстві, передбачених для виконання роботодавцем та працівником. Виступаючи модератором обговорення та визначаючи  норми законодавства про працю, Дмитро Куруч дізнався про стан дотримання трудових прав працівників на Товаристві та відношення присутніх до встановлених трудовим законодавством вимог. Мова йшла про мінімальні гарантів в оплаті праці, строки виплати заробітної плати,  щорічні та додаткові  оплачувані відпустки.

Поряд з цим, в рамках розв’язання можливих суперечливих ситуацій щодо додержання законодавства по працю, посадовець пояснив присутнім різницю  застосування трудового та цивільно-трудового договорів. Так, залучення працівників до виконання короткострокових робіт не свідчить про відсутність підстав для укладання  з громадянином трудового договору. Саме за трудовим договором працівник зобов`язаний виконувати визначену певну трудову функцію в діяльності підприємства, дотримуючись трудового розпорядку. Водночас, на підставі трудового договору працівника можна притягнути до матеріальної відповідальності за заподіяну підприємству шкоду.

Наприкінці  відвідування ДП  «Маліцький  агро», Дмитро Куруч розповів про порядок здійснення  заходів контролю територіальними органами Держпраці щодо дотримання законодавства про працю, підстави та розміри штрафних санкцій, які застосовуються до роботодавців-порушників.