Керівнику ТОВ «Автора-Фрут» визначено перелік заходів з електробезпеки, які необхідно реалізувати для забезпечення виробничої безпеки та сталої господарської діяльності

26 листопада 2019

Одним з принципів на якому базується політика виробничої безпеки є утримання технологічного устаткування  у належному стані. Цей принцип забезпечує недопущення аварій та нещасних випадків під час господарської діяльності. Саме обговоренню вимог виробничої безпеки була присвячена зустріч посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області з керівником   ТОВ «Автора-Фрут».

Товариство здає в оренду термінал-холодильник, який оснащений  сучасними  камерами зберігання та камерами газації продукції. Звісно, для забезпечення належної роботи зазначеного устаткування ТОВ «Аврора-Фрут» використовує власну трансформаторну підстанцію.

Спілкуючись  з керівником підприємства  Юрій Лодатко, головний державний інспектор Управління, роз’яснив обов’язки суб’єкта господарювання щодо забезпечення утримання, експлуатації і обслуговування електроустановки.

Посадовець наголосив на протиправних діях суб’єктів господарювання, які експлуатують  електроустановки, напругою понад 1000В, без наявності дозвільних документів.  Халатне ставлення до вимог безпеки може призвести до виходу з ладу іншого устаткування, яке живиться від електромережі. Дотримання   вимог безпеки, визначених в експертному висновку, є вкрай важливим. Попереджувальні заходи – огляди, ремонти – мають здійснюватися чітко за графіком.

У разі якщо утримання електротехнічного  персоналу неможливо чи недоцільно, технічне обслуговування електроустановок можуть виконувати працівники спеціалізованої організації, на договірних засадах. Між тим, відповідальність з керівника це не знімає. Він має розуміти якої якості йому надані послуги та в якому обсязі  вони виконані. Тож, проходження навчання щодо знання Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів буде доречно пройти будь-якому керівнику.

За результатами зустрічі керівнику ТОВ «Автора-Фрут» передано перелік заходів, яких необхідно дотримуватися для забезпечення належного утримання електрогосподарства.