КП «Прометей» надано допомогу в організації діяльності у сфері охорони праці

26 листопада 2019

Не випадкові оглядини, а цілеспрямований захід, направлений на недопущення аварій, виробничого травматизму, погіршення стану здоров’я  працівника, яке викликане умовами праці та особливостями трудового процесу.  Саме  з таких підстав посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області здійснили візит на КП «Прометей».

КП «Прометей» надає послуги з водопостачання абонентам 5 населених пунктів. Працівники підприємства виконують роботи у траншеях, колодязях, використовують електрообладнання та устаткування тощо. Тож, організація безпеки їх діяльності вимагає  запровадження ефективного комплексу заходів з охорони праці.

Перебуваючи на підприємстві, посадові особи Управління, перш за все,  загострили увагу керівництва підприємства на організаційних  заходах, які направлені на забезпечення  належного рівня знань  працівників з питань охорони праці,  контролю за виконанням інструкцій з охорони праці та застосуванням засобів індивідуального захисту виконавцями робіт.

Також, було відзначено, що документальне оформлення здійснених ремонтів, оглядів виробничих об’єктів щодо їх стану, контрольних обстежень обладнання, устаткування, інструменту, у тому числі із живленням від електромережі, має сприйматися  як організаційна допомога із забезпечення безпеки працівників, а не як бюрократичні заходи.

На завершення заходу особам, відповідальним за стан охорони праці КП «Прометей», рекомендовано під час здійснення аналізу запровадженої системи охорони праці,  прискіпливо шукати її слабкі місця, випереджати настання нещасного випадку чи аварії через  завдання «нищівного удару» виробничим ризикам.