Семінар для закладів освіти Миколаївщини: дотримання трудових прав працівників

02 грудня 2019

В рамках Всеукраїнського тижня права  Управління Держпраці у Миколаївській області 04 грудня 2019 проводить комплексний  семінар для суб’єктів господарювання зі сфери освіти.

Питання порядку денного:

  • Реалізація права працівника на здорові та нешкідливі умови праці. Аналіз виробничого травматизму в закладах освіти Миколаївської області. Посилення роботи з питань попередження травматизму в закладах освіти. Дотримання вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджений постановою КМУ від 17.04.2019 №337.
  • Недопущення стигми та дискримінації на робочих місцях ВІЛ-інфікованих осіб. Порядок та організація проведення  медичних оглядів певних категорій працівників.
  • Особливості дотримання законодавства про працю. Трудові права та гарантії жінок.
  • Вимоги щодо належного утримання будівель і споруд, виробничого обладнання та устаткування, моніторинг за їх технічним станом під час опалювального періоду.
  • Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці. Пільги та компенсації за роботу у важких та шкідливих умовах праці. Основні вимоги до матеріалів атестації робочих місць.

Початок заходу: 10-00.

Місце проведення заходу: вул.Маршала Василевського, 40/1, м.Миколаїв.

Вхід: вільний.

По завершенню семінару посадові особи нададуть відповіді на запитання присутніх.