У школі села Синюхин Брід визначено модель оновлення безпечної експлуатації твердопаливного котла

03 грудня 2019

Опалення  Синюхинобрідської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Первомайської районної ради  Миколаївської області забезпечує твердопаливний котел, який працює на вугіллі.  Обладнання розташовано в окремому приміщені, неподалік від навчальних класів.

Під час зустрічі з головним державним інспектором Управління Держпраці у Миколаївській області Сергієм Чорним директор закладу освіти запевнила, що три оператори топкової пройшли навчання з питань охорони праці та дотримуються вимог безпечної експлуатації об’єкта. Працівники здійснюють моніторинг стану обладнання та щоденно вносять записи до змінного журналу.

Зважаючи на випадки, які у минулому призвели до руйнування будівель закладів освіти та  зупинення навчального процесу у зв’язку неможливістю забезпечення   належного рівня температури в шкільних приміщеннях,  Сергій Чорний зауважив на важливості проведення превентивних заходів та внутрішнього контролю щодо дотримання вимог охорони праці, виробничої безпеки під час експлуатації обладнання, яке працює під тиском.

Посадовець зупинив увагу на особливостях перевірки контрольно-вимірювальних приладів. Так, перевірка справності манометра має здійснюватися за допомогою триходового крана або запірних вентилів, що його замінюють, шляхом встановлення стрілки манометра на нуль. Задля перевірки покажчиків рівня води проводиться  продування. З метою визначення належної роботи запобіжних клапанів здійснюється короткотермінове примусове їх відкриття.

Директору школи зауважили на періодичності проведення  зовнішнього  і внутрішнього оглядів посудин, що працюють під тиском, та обов’язковості усунення  дефектів, виявлених під час оглядів.

За результатами зустрічі сформовано перелік заходів, направлених на недопущення аварій та нещасних випадків, продовж  навчального року.