Працівникам КНП ММР «Міська лікарня №3» аргументовано важливість дотримання вимог безпеки під час експлуатації електрообігрівачів

06 грудня 2019

У КНП ММР «Міська лікарня №3» відбулася зустріч медпрацівників з головним  державним інспектором Управління Держпраці у Миколаївській області Юрієм Лодатко щодо питань дотримання вимог безпеки у процесі експлуатації нагрівальних електроприладів.

«За статистикою у холодну пору року причиною кожної третьої пожежі є неякісний обігрівач чи порушення вимог безпеки під час його експлуатації», – аргументував актуальність заходу  Юрій Лодатко.

Колектив лікарні поінформували, що за ініціативою  Держпраці у закладах   соціально-культурної сфери країни, зокрема освіти, медицини, культури, громадського харчування, відбуваються інформаційно-роз’яснювальні заходи направлені на  недопущення аварій, пожеж, нещасних випадків з працівниками під час опалювального періоду. Зустріч з працівниками лікарні відбувається  саме в рамках зазначеної ініціативи.

Посадовець Управління зауважив, що імовірність настання ризиків негативних ситуацій посилюється практикою експлуатації електрообігрівачів. Він розповів про різноманіття електрообігрівачів, представлених на ринку товарів, надав інформацію про переваги кожного виду, визначив вимоги  щодо безпечної їх експлуатації.

Оскільки використання обігрівачів створює серйозне навантаження на електромережу, то власники, орендатори, балансоутримувачі  будівель зі старою електропроводкою  мають особливо уважно ставитись до зазначеного фактора ризику, відстежуючи енергоспоживання.

Присутніх закликали як на роботі, так і в дома перед експлуатацією приладу визначити його технічний стан,  уважно вивчити інструкцію з експлуатації обігрівача. У разі виявлення, що прилад іскрить або димить припинити його  використання. З метою  недопущення виникнення вогню в приміщенні дотримуватися відстані між  електрообігрівачем та легкозаймистими предметами не менше 1 метра.