Борги із заробітної плати погашено

15 січня 2020

За результатами інспекційного відвідування Управління Держпраці у Миколаївській області у листопаді 2019 року на Миколаївському підприємстві, що провадить діяльність з  облаштування ландшафту, озеленення території, благоустрою парків, скверів, бульварів виявлено борги з виплати заробітної плати працівникам.

Так, на час інспекційного відвідування підприємство завинило  90 працівникам, у тому числі  46 звільненим особами, суму  близько 250 тис. грн. За даним фактом  інспектором праці Управління  було винесено припис та застосовано заходи впливу до керівника – складено протокол про адміністративне правопорушення, який направлено до суду для ухвалення відповідного рішення. Водночас, у рамках заходу посадовою особою Управління надано консультації щодо ефективних способів дотримання законодавства про працю.

Наразі, припис інспектора праці Управління виконано, підприємство провело повний розрахунок перед працівниками з виплат заробітної плати та компенсації за несвоєчасну виплату заробітної плати.

Статистична інформація:

У 2019 році Управлінням організовано 35 заходів державного контролю щодо дотримання вимог законодавства з питань оплати праці. За результатами проведених заходів контролю на підприємствах-боржниках уповноваженими посадовими особами Управління відповідно до ст. 265 КЗпП України винесено 17 постанов про накладення штрафу на загальну суму більше 200 тис.грн.