На ТОВ ВЗП «ЕЛІКА» озвучено основні напрямки протистояння порушенням у сфері охорони праці

22 січня 2020

21 січня 2020 відбулася зустріч посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області з особами, відповідальними за стан охорони праці,  ТОВ ВЗП «ЕЛІКА» з опрацювання питань щодо запровадження ефективних заходів протидії виробничому травматизму.

Посадові особи Управління відмітили, що загалом на підприємствах Миколаївщини у минулому році сталось 88 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом. Найбільшу кількість травм  спричинили організаційні причини, зокрема порушення інструкцій з охорони праці, застосування безпечних прийомів, методів праці. Водночас,  травматизм з  технічних причин  також займає суттєві місце. З огляду на останнє,  зрозуміло, що не можна залишати без уваги технічний стан обладнання, яке експлуатується, нехтувати контролем щодо застосування захисних пристосувань, зокрема рухомих частин устаткування, надійності роботи засобів сигналізації та блокування обладнання тощо.

Учасники заходу оглянули виробничі потужності підприємства та обговорили реалізовані заходи у сфері охорони праці.

Посадовцями відмічено, що основними напрямками роботи щодо недопущення виробничого травматизму є контроль за дотримання вимог охорони праці та підвищення   рівня культури охорони праці працівників.  Спонукати найманих осіб стосовно збереження власного здоров’я під час трудової діяльності можна через їх участь у семінарах, нарадах, тренувальних заняттях, конкурсах з питань охорони праці, встановлення матеріального заохочення за результатами роботи за певний період без травматизму.

Представникам ТОВ ВЗП «ЕЛІКА»  зауважено на важливість проведення стажування нововоприйнятих осіб, зокрема робочі завдання яких пов’язані з виконання робіт підвищеної небезпеки, під керівництвом досвідчених, кваліфікованих працівників, забезпечення трудового колективу підприємства необхідними засобами індивідуального захисту, якість якого підтверджена відповідним сертифікатом.