На Миколаївщині відбулося близько 20 семінарів та практикумів для підприємців щодо належного оформлення трудових відносин

31 січня 2020

Відповідно до календаря проведення масштабних зустрічей посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області з суб’єктами господарювання Миколаївщини  у період з 28 по 31 січня 2020 року відбулося близько 20 семінарів та практикумів щодо належного оформлення трудових відносин.

Заходи проведені у м.Миколаєві, м.Вознесенську, м.Новий Буг, м.Южноукраїнськ, смт Арбузинка, смт Криве Озеро, смт Доманівка. Участь у заходах взяли суб’єкти господарювання різних сфер економіки, зокрема оптової та роздрібної торгівлі, краси,  індустрії розваг, фінансової діяльності, транспорту.

Під час заходів інспектори праці Управління  наголошували на відповідальності, передбаченої за допуск до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин, пояснювали різницю  залучення до роботи працівників за трудовим та цивільно-правовими договорами, наголошували на відсутності поняття «стажування» та на прикладах розповідали про встановленого терміну при прийнятті працівника на роботу тощо.

Підприємцям повідомили про підстави проведення планових та позапланових перевірок щодо дотримання законодавства про працю, пояснили особливості проведення кожної з них.

Серед суб’єктів господарювання  поширено понад 700 буклетів з інформацією про переваги належного оформлення трудових відносин та порядок оформлення трудових відносин.