Конференц-зв’язок об’єднує: онлайн-семінар щодо легалізації трудових відносин

31 січня 2020

30 січня 2019 року в Миколаївському обласному центрі зайнятості відбулась робоча зустріч щодо розгляду проблемних питань легальної зайнятості та пошуку шляхів їх розв’язання.

 У зустрічі взяли участь представники Миколаївського обласного центру зайнятості, Головного Управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області, Управління Держпраці України в Миколаївській області, Головного управління ПДС у Миколаївській області, які опікуються питаннями офіційного працевлаштування.

 Одразу після зустрічі стартував онлайн-семінар з питань легалізації трудових відносин для клієнтів служби зайнятості, в якому взяли участь понад 300 безробітних та посадові особи організатора заходу та  його партнерів, які завітали  до районних філій Миколаївського обласного центру зайнятості. Захід відбувся за допомогою конференц-зв’язку.

Під час семінару відзначена співпраця служби зайнятості з Держпраці та іншими партнерами стосовно надання громадянам знань необхідних під час  працевлаштування. Водночас, підкреслена взаємодія щодо обміну даними, що дозволяє виявити недоліки у трудовому і страховому стажі осіб, які звертаються до служби зайнятості.

Клієнтам служби зайнятості повідомили про наслідки неформальної зайнятості та поступове збільшення страхового стажу для обчислення пенсії за віком – до 35 років у 2028 році. Також, наголосили на необхідність самостійно контролювати суми нарахованої заробітної плати за допомогою електронних сервісів Пенсійного фонду України.

Поряд зазначеним на семінарі пролунала інформація про заходи контролю суб’єктів господарювання на предмет офіційного працевлаштування працівників. Учасникам зауважено на непохитну  позицію  Держпраці:  недопустимість допуску до роботи працівників без укладеного трудового договору.  Адже,  відсутність укладеного трудового договору позбавляє людину трудових прав та гарантій. Роботодавці, які порушують законодавство про працю, мають усвідомлювати наслідки власних дій  – неминучість притягнення до фінансової відповідальності.