У Миколаївському обласному шкірно-венерологічному диспансері відбувся семінар щодо регулювання відносин між роботодавцем і працівником у сфері реалізації трудових прав

14 лютого 2020

Про дотримання трудових прав працівників, у тому числі на безпечні та  здорові умови праці,  говорили під час зустрічі посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області  з фахівцями, відповідальними за стан охорони праці, та завідувачами відділень Миколаївського обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

Присутнім зауважили на  чинники, які негативно плавають на стан здоров’я медичних працівників та заходи, наплавлені на недопущення  професійних захворювань  та нещасних випадків.

«Під час укладання трудового договору роботодавець повинен проінформувати працівника під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я та про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору», – процитувала  вимогу охорони праці начальник відділу з питань експертизи умов праці Людмила Радченко.

Вона, також, зауважила, що доручати  роботу, тим паче пов’язану з високим ступенем ризику негативної дії виробничих факторів, можна особам, з якими укладено трудовий договір та які опанували знання щодо безпечних методів роботи. Безвідповідальне ставлення до зазначених умов формує нездорове середовище, у якому спостерігаєте відсутність гармонії взаємозв’язку серед трудового колективу та високий рівень травматизму.

Присутніх поінформували про Порядок  проведення атестації робочих місць за умовами праці, за результати якої розробляються комплексні заходи щодо поліпшення умов праці, визначається право працівника на отримання пільг та компенсацій за роботу в шкідливих та важких умовах праці.