На МКП «Миколаївводоканал» визначено напрямки роботи щодо недопущення виробничого травматизму

20 лютого 2020

Заходи, направлені на недопущення нещасних випадків на підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства, стали темою обговорення під час зустрічі посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області та представників структурного підрозділу з питань охорони праці МКП «Миколаївводоканал».

У рамках заходу були визначені види  подій, під час яких спостерігається найбільша кількість смертельного травматизму серед працівників комунальних водопровідно-каналізаційних підприємств, а саме: дія токсичних речовин, пригоди на транспорті, падіння, дія рухомих частин машин.

Посадові особи Управління визначили вимоги чинного законодавства, що стоять на заваді виробничих нещасних випадків. При цьому, було відзначено переваги превентивних заходів, зокрема позачергових перевірок знань та практикумів з питань охорони праці.

Присутні обговорили організацію закупівлі засобів індивідуального та колективного захисту, здійснення періодичного контролю справності роботи газоаналізаторів та міцності тросів тощо.

Учасники приділили окрему увагу організації робіт, які виконуються за нарядами-допусками. Зокрема, відзначено, що видавати наряд-допуск дозволяється на строк не більше 15 календарних днів. Він може бути продовжений один раз на термін не більше 15 календарних днів особою, яка видала наряд-допуск, або іншою особою, що має право його видачі. Облік робіт за нарядами-допусками ведеться в окремому журналі.