Працівників та підприємців торговельних об’єктів м.Первомайська поінформовано про заходи щодо профілактики коронавірусу

03 березня 2020

У м. Первомайськ відбувся інформаційний рейд щодо профілактики інфікування коронавірусом COVID-19 серед осіб, які здійснюють діяльність у роздрібної торгівлі товарами та організації харчування.

Спілкуючись з підприємцями та їх найманими працівниками, посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області повідомляли, що заходи інформування здійснюються на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 №95 та окремого доручення Держпраці від 26.02.2020 №Д-102/1/3.5-20. Мета заходів донести інформацію про шляхи поширення інфекції та рекомендації про те, як уберегти себе від зараження на інфекцію COVID-19.

Представникам торгівлі та надання послуг харчування повідомляли про те, що до групи ризику зараження на коронавірус входять особи, що мали незахищений контакт з інфекційними виділеннями. Зараження може статися через контакт з грошовими банкнотами, ручками дверей тощо, оскільки на поверхнях вірус може жити близько 3 годин. Краплинним шляхом вірус передається від людини до людини під час кашлю або чхання у тісному контакті, коли утворюються краплі діаметром понад 5 мкм. Коронавіруси не здатні зберігати інфектогенність (заразність) під час передавання на далекі відстані. Тому тісним контактом вважають відстань менше 1 м.

Посадові особи рекомендували мити руки з милом не менше 20 секунд та обробляти дезінфекційними спиртовмісними засобами, не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження, при будь-яких проявах застуди використовувати захисну маску та залишатися вдома, при підвищенні температури, появі кашлю та ускладненні дихання якомога швидше звертатися за медичною допомогою.

Поряд з зазначеним, серед мешканців Первомайська поширювалися інформаційні матеріали  Всесвітньої організації охорони здоров’я.