У Кривому Озері відбувся семінар щодо належного працевлаштування за кордоном

04 березня 2020

Ризики нелегальної трудової міграції. Стали темою обговорення під час зустрічі інспектора праці Управління Держпраці  у Миколаївській області з мешканцями Кривоозерщини.

Зустріч відбулася на базі Кривоозерської  філії Миколаївського обласного центру зайнятості.

Під час заходу обговорювалися чинники та мотиви, що спричиняють міграцію, наслідки трудової міграції, шахрайські схеми, переваги легального працевлаштування за кордоном, правовий захист громадян за кордоном (організації та установи, які здійснюють підтримку громадян України за кордоном).

Інспектор праці Управління відзначив присутнім, що хороша вакансія потребує фахівця, тобто вимагає потрібних навичок і досвіду. Залучити кваліфікованого фахівця це удача для роботодавця. Чесний роботодавець не стане нехтувати укладанням трудового договору, тим паче, що трудові договори з іноземним роботодавцем містять чіткі  умови розірвання договору.

Учасникам зустрічі були пояснені  критерії відбору чесного посередника з питань працевлаштування та умови трудового договору, які повинен містити трудовий договір з закордонним роботодавцем.