У прямому ефірі UA:Миколаїв – про детінізацію зайнятості та профілактичні заходи з питань охорони праці у сфері будівництва

05 березня 2020

05 березня 2020 у ранковій передачі Суспільного «Новий день» Яна Скуратовська, перший заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області, розповіла про заходи, які здійснюються на Миколаївщині на виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо детінізації зайнятості у сфері будівництва. Вона відзначила, що Управлінням Держпраці у Миколаївській області разом з органами місцевого самоврядування. Державною податковою службою, Пенсійними фондом, Державною службою зайнятості   упродовж 2-20 березня 2020 здійснюються інформаційно-роз’яснювальні заходи,  які здійснюються шляхом безпосередніх візитів за місцем  безпосередніх візитів за місцем здійснення господарської діяльності суб’єкта господарювання, проведенням нарад, семінарів, поширення інформації через засоби масової інформації.

Телеглядачам повідомлено, що у сфері будівництва присутні в тому числі такі проблеми як незадекларована праця та високий рівень виробничого травматизму. Інформаційна кампанія, яка здійснюється,  направлення саме на розв’язання зазначених проблемних питань. Керівникам підприємств та їх працівникам повідомляються вимоги щодо належного оформлення трудових відносин, надаються рекомендації щодо попередження виробничих ризиків. В рамках кампанії на будівельних майданчиках поширюються  буклети, які лаконічно визначать вимоги безпеки під час виконання робіт.

Перший заступник начальника Управління Держпраці у Миколаївській області повідомила про можливості звернення громадян до органів Держпраці з повідомленнями про неналежне оформлення трудових відносин та важливість надання заявниками вірної інформації, оскільки вона є основою у проведенні інспекційних відвідувань.