На автовокзалі та автостанціях Миколаєва проведено інформаційний рейд щодо профілактики зараження на коронавірус

06 березня 2020

До автовокзалу та автостанцій міста Миколаєва стікаються маршрути міжнародних і приміських пасажирських автобусів. Денний пасажиропотік обчислюється тисячами.

Керівник ПрАТ “Миколаївське обласне підприємство автобусних станцій”

З метою протидії поширенню коронавірусної інфекції серед працівників автовокзалу та станцій міста, а також водіїв пасажирських автоперевізників, підприємців та найманих осіб, які здійснюють торговельну діяльність товарами та  гарячими стравами на території комплексів споруд для обслуговування пасажирів, посадовими особами Управління Держпраці у Миколаївській області проведено інформаційний рейд.

Під час рейду доносилась інформація про високий рівень тяжких ускладнень, які викликає коронавірус, та майже 3% показник літальних випадків серед хворих на вірус Covid-19. Посадові особи Управління повідомляли, що чимале значення у профілактиці коронавірусу залежить від самої людини. Постійний контакт з великою кількістю осіб з різних країн, міст, районів області вимагає знаної уваги до додержання особистої гігієни та застосування засобів індивідуального захисту.

Посадовці повідомляли вимоги щодо миття рук, застосування  дезінфікуючих засобів, використання захисних масок. Водночас, під час спілкування наголошувалося на тому, що запобігати захворюванням значно ефективніше та дешевше, ніж лікувати.

Додатково: за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я станом  4 березня 2020 усього у світі зареєстровано 90893 випадки зараження, поза Китаєм – 1848. 80% з них – у трьох країнах: у Кореї, Ірані та Італії.

За добу 12 нових країн повідомили про перший випадок зараження, у 122 країнах випадків зараження немає.

Смертність від Covid-19 сягнула 3110 випадків. Це близько 3,4%, водночас смертність від сезонного грипу становить зазвичай близько 1%.