В радіоефірі UA:Миколаїв про реалізацію завдань поставлених перед Управлінням Держпраці у Миколаївській області у протидії поширенню коронавірусу

12 березня 2020

12 березня 2020 року у радіопередачі «Тема дня» на UA:Миколаїв обговорювалися заходи, які реалізуються на Миколаївщині з метою убезпечення працездатного населення зараження на COVID-19.

Радіоведучій Денис Бобков відзначив, що день за днем у світі зростає  кількість осіб, які інфікуються на коронавірус COVID-19. Наразі вірусом заразилася майже 120 тисяч осіб у 109 країнах. З метою убезпечення українців від COVID-19 Уряд країни прийняв низку рішень, зокрема ввів обмеження на проведення масових заходів.

Гостя студії головний держаний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Миколаївській області Юлія Пономарьова повідомила, що Держпраці також активно вживає заходи щодо протидії поширенню зараження на коронавірус, зокрема  серед роботодавців Миколаївщини та їх працівників.

Посадова особа Управління  повідомила, що посадові особи Управління здійснюють  інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання зі сфер торгівлі, харчування, транспортних послуг. Адже саме їх працівники, щоденно контактуючи з великою кількістю людей, знаходяться у зоні ризику зараження на коронавірус.

Зокрема семінари-наради проведені серед працівників:

оптової та роздрібної торгівлі – супермаркет «Новус», «Гіппо», ТЦ «Метро», ТЦ «Таврія В», Центральний ринок;

закладів харчування – кафе «Густо», кафе «Смачно», піцерія «Челентано», та інші.

підприємств – ТОВ «Наваль-Логістик», Миколаївська дирекція УДППЗ «Укрпошта», АО «Завод «Екватор», ТОВ «Ліски М», ТОВ «Омо»;

залізничного вокзалу станції Миколаїв, Миколаївського міжміського автовокзалу, Приміського автовокзалу тощо.

Інформація про заходи профілактики коронавірусу поширювалася на сайті Управління, у соціальній мережі Facebook,  газетах,  таких як «Турбініст», «Позвоните», «Николаевские новости», «Вітовські вісті». Водночас, з метою донесення наочної інформації Управління сприяло поширенню соціального відеоролика та інформаційних матеріалів про заходи профілактики коронавірусу, розроблених Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Радіослухачам розповіли про особливості передачі вірусу, категорії осіб з групи ризику та  заходи профілактики зараженню на COVID-19.