Представників ТОВ «Будівельна фірма СПОРУДА» закликано до встановлення доброчесних відносин на будівельному майданчику

12 березня 2020

На будівельному майданчику зі зведення  адміністративно-офісної будівлі ТОВ «Будівельна фірма СПОРУДА» відбулося обговорення щодо встановлення доброчесних відносин між працівником та роботодавцем.

Участь у заході взяли працівники підприємства та посадові особи Управління Держпраці у Миколаївській області.

Під час спілкування були визначені права та обов’язки сторін трудових відносин. Зокрема зазначалося, що перед допуском працівника до роботи з ним має бути кладений трудовий договір, проведені заходи у сфері охорони праці, направлені на збереження життя та здоров’я працівника під час трудової діяльності. Водночас, було наголошено про те, що  підпис працівника у заяві на прийняття на роботу, документах про ознайомлення щодо умов праці, трудових обов’язків, дотримання вимог безпеки праці свідчить про визнання особою своїх обов’язків.

 Посадові особи Управління розвіяли міфи те, що людина на початку роботи має пройти безоплатне стажування без укладання трудового договору, нібито продемонструвати навички та вміння  роботи. Адже, по-перше, будівельний майданчик містить у собі надзвичайно велике коло виробничих ризиків, дія яких може призвести до травмування, інвалідності та навіть смерті особи, по-друге, Кодекс законів про працю України чітко визначає порядок залучення найманої особи до виконання роботи – основою якого є  укладений трудовий договір.

Учасники зустрічі обговорили поточну ситуацію на будівельному майданчику щодо організації безпеки праці, професійної та кваліфікаційної підготовки персоналу.